Verschenen: 'E-learning. Trends en ontwikkelingen'

Overal waar geleerd wordt – in bedrijven, op scholen, van huis uit – wordt steeds intensiever gebruik gemaakt van digitale technologie. E-learning staat voor de belofte leren efficiënter en effectiever vorm te geven en te organiseren. Maar het roept ook vragen op. Wat werkt echt? Wat moeten we daarvoor organiseren? Hoe herkennen we hypes? Bij InnoDoks Uitgeverij is op 4 juni 2013 het boek 'E-learning. Trends en ontwikkelingen' verschenen.

Wilfred Rubens analyseert in dit 232 pagina's tellende boek op nuchtere wijze de actuele trends en ontwikkelingen. Hij doet dat onder andere op basis van het materiaal dat hij de afgelopen tien jaar verzamelde en deelde op zijn veel gelezen en geciteerde weblog. Aan bod komen de belangrijkste visies en opvattingen over e-learning. De auteur geeft daarnaast een actueel overzicht van de vele beschikbare leertechnologieën, zoals de elektronische leeromgeving, learning analytics, mobiele technologie, sociale media en MOOC’s. Hij legt daarbij steeds de nadruk op leren en didactiek en niet op de technologie. Deze uitvoerige publicatie geeft professionals die zich bezig houden met leren een helder beeld van de trends en ontwikkelingen én mogelijkheden en valkuilen van e-learning. De praktische handvatten en verwijzingen maken het boek tot een uitgelezen vertrekpunt voor wie meer wil doen met de mogelijkheden die technologie biedt om leren te faciliteren.

Over de auteur
Wilfred Rubens studeerde pedagogische wetenschappen en onderwijsmanagement. Hij houdt zich sinds eind 1995 bezig met ict en leren voor werkgevers als BVEnet, KPMG Consulting, IVLOS en Gilde Opleidingen. Sinds 2011 is hij als projectleider OpenU en e-learning-adviseur werkzaam bij het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Rubens is redactielid van e-learning.nl en jurylid van de Nederlandse e-Learning Award en treedt regelmatig op als dagvoorzitter, spreker, workshopbegeleider en gastdocent over e-learning. Hij heeft een groot aantal publicaties over e-learning op zijn naam staan. Rubens is lid van de adviesraad van het nationale e-learningevent en van de advisory board van de Online Educa in Berlijn.

ISBN boek: 978-94-90484-03-3, prijs € 23,95
ISBN ePUB: 978-94-90484-04-0, prijs € 8,95

Bestel het boek rechtstreeks bij de uitgever, via de webwinkel Boekenwerk.nl. U betaalt geen verzendkosten. Alleen op deze webshop kunt u gebruik maken van de speciale prijs voor de combinatie boek + ePUB van € 26,95.

'E-learning. Trends en ontwikkelingen' is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels in Nederland en Vlaanderen, zoals bij Bol.com en Managementboek.nl.

Voor de media
In de media