De mooiste fietsverhalen: Jace van de Ven leest voor

In zijn nieuwe boek ‘Mag ik nog wat wind van achteren’ brengt Tilburger Jace van de Ven (1949) dertien vlot geschreven wielerverhalen. Op donderdag 31 oktober komt hij naar Gasterij De Kemphaan in Middelbeers om voor te lezen uit eigen werk.

Van de Ven, oud-redacteur van Brabants Dagblad en de eerste stadsdichter van Tilburg, is een geboren verteller met een scherp observatievermogen en een continue verwondering over de menselijke natuur. Zijn belevenissen en gedachten verwerkt hij sinds enkele jaren in korte fietsverhalen die soms hilarisch en relativerend zijn, dan weer ontroerend en serieus van toon. Zo neemt hij je in het nieuwe boek in gedachten mee langs de mooiste dorpjes van de Ardennen, legt hij uit wat er nodig is om een profwielrenner te worden, laat hij de lezer kennis maken met de kleurrijke figuren die hij onderweg ontmoet en ontroert hij met een verhaal waarin hij terugdenkt aan een wedstrijdje fietsen tegen zijn broer Toon, die ondertussen is overleden aan de gevolgen van kanker.

Van de Ven is een opvallende verschijning in het peloton van wielerauteurs. Zijn forse postuur en woeste baard hebben hem de bijnaam Raspoetin bezorgd. Verwacht geen geschoren benen, carbon frames en wetenschappelijk verantwoorde sportdrank. Van de Ven is eerder de bourgondische fietser die bovenop een col stopt om van een wijds uitzicht te genieten en eenmaal beneden… van de gastvrijheid van de lokale horeca.

Tijdens het optreden is er de gelegenheid een (gesigneerd) exemplaar van het boek aan te schaffen.

De voordracht begint om 20.00 uur. Entree is gratis.

(Van tevoren het boek lezen? Vandaag besteld, vandaag verstuurd via Boekenwerk.nl)